СТУДЕНТТЕРГЕ СӘНДІК ҚОЛӨНЕРДІ - ҰЛТТЫҚ ГОБЕЛЕН ӨНЕРІ АРҚЫЛЫ ҮЙРЕТУ - Smanova, A.; Bekbolatova, K.; Ermaganbetova, A. (EurasianUnionScientists, 2020)
Мақалада студенттердің шығармашылығын гобелен өнері арқылы дамыту. Болашақ өнер мамандарының біліктілік қажеттіліктері. Студенттерді ұлттық өнерге үйретудегі сәндік қолөнер бұйымдарын дайындаудың жүйесін. Қазақ ұлттық өнер түрлерінің теориялық негіздерін түсінуін. Оқытушының сабақ барысындағы ұстанымдары мен міндетеріне сипаттамалар жасалынды. Гобелен өнері көркем шығармашылық туынды болып табылады. Авторлар аталмыш өнер түрін оқытып, үйретуде көнеден келе жатқан дәстүрлі тоқыма өнеріміздің әдіс-тәсілдері, заманауи өнердегі ұлттық элементтер, технологиялар ұсынылады. Гобелен тоқудың ерекшеліктері мен мүмкіндіктері қарастырылып, композициялық тепе-теңдік, түстік шешімдердің үйлесімділігі мәліметтері беріледі