ҚАШҚАДАРЁ ИҚЛИМ ШАРОИТИДА ЎҒИТЛАРНИНГ КУЗГИ БУҒДОЙНИНГ ПОЛОВЧАНКА НАВИГА ВА СИФАТИГА ТАЪСИРИ - Ubaydullaeva , D.; Holturaev , A.; Piyriymkulova , A.; Turabekov, D.; Bashiyrova, Yu. (EurasianUnionScientists, 2020)
Республикамиз ғалла мустақиллигига эришди. Яқин – яқингача аҳоли эҳтиёжи учун зарур бўлган бир неча миллион тонналик дон минг машаққатлар эвазига четдан келтирилган мамалакатда қисқа вақт ичида ҳақиқий мўъжиза юз берди. Кечагина юз минг тоннанинг нари – берисида буғдой етиштирилган ўлкада бугун миллион – миллион тонналик олтин ранг хирмонлар товланиб турибди.