KARSKY - NEW WINE HARVEST COMPLEX-RESISTANT GRAPE VARIETY WITH COLORED PULP AND JUICE
Abstract
The newest Karsky grape variety, complexly stable with colored pulp and juice, was bred in Greece in 2014 by crossing the Ommonia varieties with a mixture of pollen from the EFIAGE-3 and EFIAGE-4 varieties. The duration of the production period is 146-155 days. Vigor of shoot growth is strong (2.1-3.0 m.). The yield is high. The average weight of a bunch is 180 g. It is characterized by high winter hardiness, drought resistance and increased resistance to fungal diseases. The flower is hermaphrodite. Cylindrical-conical bunch of medium density. The berry is small, round, blue-black in color with a thick waxy bloom. The skin is firm and firm. Intensely colored pulp and juice with varietal flavor. The sugar content is very high. The variety is intended for the production of intensely colored wines of various categories, high-quality juices, suitable for the production of grape vodka.
References
2.Ампелография Греции. – В.Д. Кримбас: Афины, 1943-1945. – Т.1-3.
3.Энциклопедия виноградарства. – Кишинев: МСЭ, 1986-1987. – Т.1-3.
4.Вавилов Н.И. Теоретические основы селекции. – М.: Наука, 1987. – C. 169
5. Заманиди П.К., Пасхалидис Х.Д. Омония новейший винный ранний чёрно-ягодный сорт винограда с окрашенной мякотью и соком.Журнал .Москва,2016.№4-4(25),С32-36.
6.Заманидис П., Пасхалидис Х. Выведение новых винных сортов винограда методом гибридизации в Афинском институте виноградарства. Сорта для производства красных вин // Журнал греческого сельскохозяйственного учреждения – Димитра. ЕЛГО-ДИМИТРА. Афины. – 2014. – № 5. – С. 2025 (греч.).
7.Заманиди П.К., Трошин Л.П. Сорт Aкадемик Eремин – виноградная винная новация с окрашенной мякотью ягод // Научный журнал КубГАУ. – 2009. – № 53 (09). – 18 с.
8.Заманиди Π.К.Семейство виноградовые (Vitaceae) // Земледелие и животноводство, Афины. – 2005. – № 3: 22-26; № 5: 26-28 (греч.).
9.Заманиди П.К. ,Трошин Л.П., Исачкин А.В. Профессор Давидис – новый черноягодный высококачественный винный сорт винограда Греции с окрашенной мякотью и соком // Научный журнал КубГАУ. – 2012. – № 82(08). – 14 с. 2012/08/pdf/62.pdf.
10.Заманиди П.К., Трошин Л.П., Малтабар Л.М. Cорт Академик Трубилин – виноградная винная новация с окрашенными мякотью и соком // Научный журнал КубГАУ. – 2011. – № 65(01) 2011. – 14 с.
11. Рябова Н., Витковский В. Изучение сортов винограда. Методические указания. – ВАСХНИЛ, ВИР им. Н.И.Вавилова, 1988. –70 с.
12. Трошин Л.П. Ампелография и селекция винограда. – Краснодар: РИЦ. Вольныемастера,1999. –138 с.
13. Трошин Л.П. Оценка и отбор селекционного материала винограда. –Ялта, 1990. –160 с.
14. Трошин Л.П., Маградзе Д.Н. Ампелографический скрининг генофонда винограда. Краснодар: КубГАУ. – 2013. – 119 с.
15.Codes des caracteres descriptifs des varietes et especes de Vitis. – OIV, 2013.
CC BY-ND
A work licensed in this way allows the following:
1. The freedom to use and perform the work: The licensee must be allowed to make any use, private or public, of the work.
2. The freedom to study the work and apply the information: The licensee must be allowed to examine the work and to use the knowledge gained from the work in any way. The license may not, for example, restrict "reverse engineering."
2. The freedom to redistribute copies: Copies may be sold, swapped or given away for free, in the same form as the original.