FUNCTIONAL TONIC DRINK MADE FROM NATURAL RAW MATERIALS

  • Zh. Tokan Nazarbayev Intellectual school of chemical and biological direction
  • A. Vorobyov East Kazakhstan state technical University, doctor of biological Sciences
  • E. Zhabelov Nazarbayev Intellectual school of chemical and biological direction
  • A. Konakbayeva Nazarbayev Intellectual school of chemical and biological direction
Keywords: willow, sea buckthorn, Jerusalem artichoke, licorice, functional drink

Abstract

As a result of the research, the recipe and technology for obtaining a functional tonic drink containing narrowleaved cypress leaves, buckthorn sea buckthorn fruits, Jerusalem artichoke tubers and licorice roots were developed for the first time. Created the product possesses curative-prophylactic and dietetic properties.

Author Biographies

Zh. Tokan , Nazarbayev Intellectual school of chemical and biological direction

student

A. Vorobyov , East Kazakhstan state technical University, doctor of biological Sciences

рrofessor

E. Zhabelov , Nazarbayev Intellectual school of chemical and biological direction

biology teacher

A. Konakbayeva , Nazarbayev Intellectual school of chemical and biological direction

 biology teacher

References

1. Анисимович И. П. и др. Параметры антиоксидантной активности соединений: относительная антиоксидантная активность чая // Научные ведомости БЕЛГУ. Cер.: Естественные науки. - 2010. - № 9.-С. 104–110.2.Кипрей.- URL: https://medlib.net/kiprej.html 3. Полежаева И.В и др. Изучение экстрактивных веществ Сhamerion angustifolium (L.) Holub // Химия растительного сырья.- 2005.- № 1.- С. 25–29. 4.Иван-чай.URL:https:// Иван-чай -Характеристики, состав, применение, рецепты... products.propto.ru›article/ivan-chay
5. Барнаулов О.Д. Фитотерапия больных бронхолегочными заболеваниями / СПб., 2008.- 72 с.
6.Заворохина Н.В., Чугунова О.В., Фозилова В.В. Чайные напитки антиоксидантной направленности на основе кипрея узколистного //Пиво и напитки. - 2013. - № 1. - С. 28-31. 7. Кароматов И.Д., Букаев М.К. Облепиха как адаптогенное, повышающее физическую силу лекарственное растение // Электронный научный журнал «Биология и интегративная медицина».- 2018.- №6 (23).-С 37-47.
8. Перспективы использования облепихи для производства молочных продуктов.-URL:https:// Перспективы использования... bestreferat.ru›referat-146161.html
9. Облепиха.-URL:https:// Облепиха: польза, вред и роль в организме | Food and... FoodandHealth.ru› Ягоды› Облепиха 10. Топинамбур — земляная груша, идеальный продукт 21-го века.-URL:https:// depils.com/topinambur-zemlyanaya-grusha-idealnyjprodukt-produkt-21-go-veka/
11. Природный инулиновый концентрат - ПИК-порошок.-URL:https:// sibhealth.pro›…prirodnyj-inulinovyj-koncentrat…
12. Топинамбур (Helianthus tuberosus L.).URL:https:// Топинамбур : лекарственное растение, применение...lektrava.ru›Энциклопедия растений› Топинамбур
13.Берестовская Л.И., Данилов А.М. Потенциальные возможности солодки в производстве мягкого мороженого и фризерных десертов специального назначения // Хранение и переработка сельхозсырья. -1999.- № 2. -С. 31-32.
14. Маленкина Е.Л. Солодка голая, лакричный корень.-URL:https:// medlib.net›solodka-golaja.html 15. Солодка: описание и лечебные свойства.URL:https:// tires-market. ru›solodka-i-opisanie-ilechebnye…
16. Соловьева А. П. Полезный и универсальный корень солодки.-URL:https:// www.nur.kz › ... › Полезный и универсальный корень солодки 17. Рязанова Т. В., Чупрова Н. А., Ким Н. Ю. Химия растительного сырья.- 2000. - № 1. - С. 95-100.
Published
2020-12-14
How to Cite
(1)
Tokan , Z.; Vorobyov , A.; Zhabelov , E.; Konakbayeva , A. FUNCTIONAL TONIC DRINK MADE FROM NATURAL RAW MATERIALS . Eurasian Union of Scientists 2020, 3, 15-20.

Flag Counter